torsdag 16 juni 2011

Grekland havererar
Jag vet inte vilken gång i ordningen det är som jag skriver om eurons kris. Nu närmar sig Grekland bankrutt.
Börserna föll i går i hela Europa, många länder och banker har lånat ut pengar till Grekland. Om det blir nedskrivningar av obligationslånen slår det mot alla banker som lånat ut pengar till Grekland. Bankaktierna går också bakåt för marknaden tänker själv. Om Grekland förlorar, då förlorar långivarna och långivarna är banker... så. Sverige ska vara glad som står utanför euron...

Reinfeldt - Juholt - Fridolin
Jag satt i  budgetlandstinget och hörde med ett halvt öra på morgondebatten i riksdagen. Mitt halva öra, lite hörsägen från vad andra tyckte och lite läsning av världspressen. Varken Reinfeldt eller Juholt vann. Ingen av dem förlorade heller. Gustav Fridolin var den friskaste kraften med visioner  för Sverige om framtida export och ett program för hållbar teknik...Det är här jag tycker regeringen stannat upp. Visioner, berättelser, bilder, vad ska hända efter jobbskatteavdragen?

Landstingsbudgeten tagen- skatten oförändrad men månadskortet höjs 100 kronor
Den stora händelsen inträffade redan på tisdagen. Brevet till regeringen från Alliansen i landstinget  med begäran om nya överläggningar  och resurser om trafiken, En ny förhandlare och ett tidigareläggande av investeringar i Cederschiöldsöverenskommelsen.
Debatten om sjukvården var "mild" och "hövlig". Valfriheten och Vårdval Stockholm är fortfarande den ideologiska skiljelinjen mellan Alliansen och oppositionen, men för varje landsting accepterar s mer och mer av framgångarna med 40 nya vårdcentraler och  allt fler nöjda medborgare....s gör en långsam regional Juholt.....

För övrigt har Sonja och jag huggit 6-7 kubikmeter ved hela dagen så nu kan det bli en kall vinter igen.....

2 kommentarer:

Lars sa...

Hej Hans!
Just din åsikt om vad som händer efter jobbskatteavdragen, är också min tanke och fråga. Regeringen har tappat ambissionen och slagit sig till ro, ungefär som Persson också gjorde. Det är dags för centerpartiet att ta tag i ledningen nu!
centerpartisten Lars Nihlén Höör

Hemmestahasses blog sa...

Hej Lars,
Sorry för en otroligt sen kommentar till kommentaren...
Går igenom lite frågor under julen.
jag skulle vilja att centern satsade mer på landsbygdspoliten, t.ex återförande av vattenkraftsvinster till älvkommunerna,som i Norge. Mer på klimatet och rättvisefrågorna.
PS Läs intervjun med Jonas Sjöstedt i Dagens Industri, nätbilagen, www.di.se och sen mina kommentarer på bloggen.
Gott Nytt År
/Hans