fredag 10 juni 2011

Fas 3 åkte ut, men oppositionen har inga alternativ
Det blir repris på gårdagen. Fas 3 fick underkänt av riksdagen med 152 mot 149 när Sd stöttade oppositionen. Några nya alternativ annat än ord finns dock inte; Ylva Johansson höjde rösten, det gör hon alltid, men  det blev inte några alternativ för det. Avvakta Alliansens utredning i höst. Byt namn, gör om och gör rätt, gärna med en blocköverskridande uppgörelse.

Bra artikel om spårbilar på Brännpunkt
Som på beställning efter mitt uttalande i går skriver professor Ingmar Andréasson och trafikkonsulten Göran Tegnér att ett tredje alternativ till T-bana som, s vill ha, och spårvagnar, som trafiklandstingsrådet Christer G Wennerholm (m) driver, är spårbilar. Roligt, roligt. Båda forkarna har nära kontakter med KOMPASS och har medverkat i mängder av seminarier och utredningar och kan frågan. Innan SL fattar beslut om T-bana eller Spårvagn till Karolinska sjukhuset bör ett tredje alternativ med spårbilar utredas. Det handlar om hela området, KTH, Solna C, KI, KS, NKS, Norra Stationsområdet, Albano, Frescati, Östra station, T-bana Teknis, Wennergren Center. Billigare, snabbare, miljöeffektivt. Bra gossar. Det håller på att lossna.Vi jobbar vidare....

för övrigt har det blivit lång förmiddag med pensionärsorganisationerna i dag om färdtjänst, Framtidsplan för sjukvården, budgetförslaget i landstinget och trafiken. Pensionärerna är vakna och ställer krav....bra.

Inga kommentarer: