lördag 11 juni 2011

Eurons haveri; EU bestämmer i Grekland, Irland och Portugal
Det var en klok befolkning i Sverige som sa nej till medlemskap i EMU 2003. Krisen i Grekland kan inte bara skyllas på euron men EU är inget optimalt valutaområde och grekerna har ingen egen penningpolitik där man kan höja och sänka räntan och då begränsas åtgärderna för att komma till rätta med krisen. EU fortsätter nu att bestämma politiken i Grekland med tiotusentals färre jobb i den offentliga sektorn, senare och läge pensioner, högre skatt och...

Jytte och Juholt - olika bud om kärnkraften
Det kan bli en intressant debatt i SAP. Jytte Guteland skriver på DN Debatt www.dn.se att kärnkraften inte har någon framtid och att "socialdemokratin måste tydligt ta täten för att avveckla kärnkraften". Ett klart besked. Men vad säger Juholt från kärnkraftskommunen Oskarshamn...Kommer vi att få lite olika Libyenbud...?

Helt rätt Per Anckersjö och Gustav Andersson - höj trängselskatten
Jag skrev en motion till Stockholms läns distriktsstämma för kanske 15 år sedan om att införa en trängselavgift. Den röstades ner. Men debatten vände och centern blev sedan det parti som drev på för trängselskatten. Debatten i DN och SvD om trafikkaoset och köerna visar att trängselskatten måste höjas. Helt rätt. Men det är en kortsiktig åtgärd. På längre sikt måste vi bygga ut kollektivtrafiken och spårbilen är då ett alternativ eller komplement till T-bana, bussar och spårvagnar. Tro mig. Spårbilen kommer och centern skall vara längst fram här också.

För övrigt ska vi nu gå och bada på Grillsbadet med Emma, Sara och Hanna

Inga kommentarer: