onsdag 8 juni 2011

Grattis Sverige och Zlatan
Visst är det roligt och visst var "vi bra" när vi slog Finland med 5-0. Säga vad man vill men  Zlatans 3 mål och 5-0 passning...oj.oj.

Libyenuppgörelse med s-reträtt
Lyssnar på ekot och det positiva beskedet att Alliansen och oppositionen med s och mp kommit överens om Libyen. En framgång för Sverige vill jag säga. En framgång för samarbete över blocken. Men fem plan av åtta skall också i fortsättningen ägna sig åt precis det man gjort i dag men mera, dvs spaning på bombmål i Libyen. Lite annorlunda än vad Juholt sagt, men uppgörelsen är viktigare än alla tidigare turer.

S försöker skyla över hattandet med nya militära insatser i Syrien och Sudan
Det går att förstå men oj, oj här kan det bli nya turer när Håkan Juholt säger att s vill skicka svenska förband till flera länder. Det är naturligtvis ett sätt att försöka skyla över hattandet med Libyen, men vet Althin om detta...och s-styrelsen och s-folket .....

Kommundirektörens förslag till budget 2012 för Värmdö: Bra med försiktighet och sänkt skatt
Värmdö ska sträva efter att få genomsnittliga kostnader och skattenivåer visavi andra kommuner i Stockholms län. Det var kommundirektören Stellan Folkessons budskap när budgeten för 2012 presenterades i dag. Försiktighet är därför ett ledord i kommundirektörens budget. Resultatmålet är oförändrat 40,0 milj för 2012 och försiktigheten förstärks av trygghetsbuffertar i volym, konjunkturer, räntor mm på 70,0 milj. Bra. Skatten sänks med 20 öre, motsvarande 15 milj kr. Också bra, tycker jag. Det är inte roligt att ligga högst i länet. Problemen finns i höga kostnader för förskolan, individ- och familjeomsorg och äldrevården.

Men bra förslag
är satsningar på IT, feriepraktik för ungdomar, turismen, hållbart båtliv, underhåll av vägar och restaurering av Hemmesta sjöäng som exempel...Nu ska vi i Värmdöcentern noga begrunda detta.

Inga kommentarer: