måndag 6 juni 2011

Nationaldagen firad i Gustavsberg med Värmdöcentern representerad
Nationaldagen är speciell och vi har firat den med ett traditionsenligt föreningståg med Gustavsbergs blåsorkester sedan dagen infördes 2005. Föreningsrådet står för arrangemanget och vi går från Gustavsbergs hamn till Kyrkparken. Ett 20-tal föreningar, där Värmdöcentern är en, med runt 400 personer deltog i tåget. Kommunens stipendiater och årets Värmdöbo hyllades och nationalsången spelades och sjöngs liksom att vi hälsade nya värmdöbor särskilt välkomna. Ett underbart sommarväder och en trevlig samvaro i parken förgyllde dagen.

Miljöpartiet ökar kraftigt i opinionen - kärnkraften är en viktig orsak
Miljöpartiet ökar med 2,3 procent i Aftonbladet/United Minds mätning till 11,2 procent, nästan tre gånger så stora som centern. Det är ingen tvekan om att de nya språkrören har fått en kanonstart och att kärnkraftsavvecklingen i Tyskland med MP:s krav på avveckling i Sverige har påverkat väljaropinionen. Centerpartiet balanserar vidare på 4-procentsspärren. Jag fick tillfälle att prata med en hel del Värmdöbor och det är helt klart att energifrågan, Vattenfall och kärnkraften är en uppförsbacke för centern.

Styrelsemöte i Värmdöcentern om energin och kärnkraften
 Det var också därför vi hade ett extra styrelsemöte där vi diskuterade ett uttalande om detta och en annons i Nacka-Värmdöposten.
Några av de förslag vi diskuterade var rotavdrag för alternativa energilösningar, avveckling av Vattenfalls kol- och kärnkraftverk i Tyskland och fler rörliga avgifter på elräkningarna för att påverka den egna energiförbrukningen. Kan Tyskland avveckla 17 reaktorer på 10 år kan väl vi avveckla tio....

För övrigt förbereder jag nu möte med landstingets produktionsutskott i morgon och gruppmöte om budgeten i landstinget hur vi bäst ska stärka vården, trafiken skärgården och miljön med en budget på 75 mdr kronor....

Inga kommentarer: