söndag 26 juni 2011

EU i kris
EU växer men är i kris. Kroatien blir ny medlem från 1juli 2013 och Serbien står i tur sedan Ratko Mladic gripits. Samtidigt är hela EU i kris med havererade ekonomier på Irland, i Portugal och mest i Grekland. Spanien och Italien har också stora problem. EU och euron krisar samtidigt som passunionen Schengen och det gränslösa Europa tvingas införa allt hårdare gränskontroller.

De väldiga räddningsfonderna,
den tillfälliga och den permanenta uppgår tillsammans till närmare 1000 milajder euro eller ofattbarara 9000 miljarder svenska kronor. Kina lånar ut allt mer pengar till EU och vi kan få ett allt starkare Kinaberoende.
Strejker, protester, kritik och ett  ökande EU-motståned växer fram.
Inte ens jag som "gammal" EU-kritiker känner någon glädje över det. Möjligen lite vad var det....om euron men nu handlar det om att lösa problemen. Det gjorde inte EU-ledarna på toppmötet i helgen utan sköt dem framför sig. Hur länge går det....?

För övrigt går midsommarhelgen mot sitt slut. Sonja och jag har precis kommit hem från Kalven och badet. Lite kallt och mycket maneter...men vaddå...det är ju Västkusten

Inga kommentarer: