tisdag 28 juni 2011

ICC stärker sin ställning med arresteringsordern mot Khadaffi
Det är utmärkt att ICC, den internationella brottmålsdomstolen stärker sin ställning, nu med arresteringsorden mot Khadaffi. Khadaffi är anklagad för brott mot mänskligheten. Det betyder att han kan gripas av internationella myndigheter, inte Nato men FN. Det kan få diktarorer att tänka sig för innan de angriper den egna befolkningen. FN och ICC måste dock visa att det finns makt bakom arresteringsorden så att personerna kan gripas, annars faller kraven platt. Här kan Sverige trycka på.

Allemansrätten får inte missbrukas
Det är rätt av LRF att kräva att allemansrätten inte får missbrukas av kommersiella intressen som resbyråer och andra som skor sig på markägares bekostnad. Scoutgrupper och idrottsföreningar ska självfallet kunna ta ut avgifter och ändå omfattas av allemansrätten.
Någon mer lagstiftning än den som finns i miljöbalken och ligger i sedvanerätten allemansrätt bör inte ske.Det ska finnas plats för omdöme....och prejudicerande domnstlut.

Gustav Fridolin stärker MP inom närings- och indstrtipolitiken
Det har inte varit fel av Maud Olofsson att tala om att staten inte skall äga bilföretag. Det som varit en brist är nästa mening att staten och samhället måste stimulera framtida miljövänlig industri och teknik inom fordonsindustrin, byggbranschen mm. Här utnyttjar Mp och Fridolin detta genom ytterligare en artikel i Sv D Brännpunkt www.svd.se. De anställda vill höra mer än ett nej....öppningar, hopp, visioner  för framtiden.

För övrigt blev det Kungshamn och Smögen i dag med ett försök att ordna TV:n som inte klarat vintern... och köpa en ny soffa.

Inga kommentarer: