söndag 19 maj 2019

Det är klart att Steve Bannons korståg mot eliten och för högerpopulismen får uppmärksamhet och det är precis det han är bra på.
Nu har  massor med Europapress Steve Bannon på första sidan liksom DN. Han berättar där om sin "gladiatorskola" i det gamla 1200-talsklostret Trisuli  mitt i Italien Och det är dagens Europa han vill skrota. Det är svårt att begripa vad han har för politiska argument, för det hör man aldrig, Han verkar helt vara inriktad på kommunikation för att ta över makten, men det är svårt att se vad han vill ha i stället, annat än mer allmän populism.

Så var det  när han var Trumps coach i presidentvalet 2016, men när han också fortsatte som Trumps medarbetare i presidentpalatset fick han sparken efter några månader.

Farligt är det för EUropas utveckling och för hela världen. EN person som vill skapa makt åt en annan som vi inte vet vad han ska använda makten till kan ju bli vad som helst.
Och det är det som det blivit också, med Trump i USA. Inrikesministern Salvini i Italien har samlat 11 högerpopulistiska partier som vill stoppa all invandring och vill ha något annat, men ingen vet vad, mer än att man är emot invandring och EU. Tyvärr, kan de partierna få stort inflytande i EUropa och det vill jag inte,




Inga kommentarer: