måndag 6 maj 2019

I morse delade vi ut flygblad för den EU-debatt vi ska ha i Gustavsberg den 13 maj med EU-kandidaters från alla riksdagspartiet.
Då är det möjlighet att göra din röst hörd säger vi när vi pratar med personer som stiger på bussen för att åka in mot Stockholm. Vad står egentligen partierna för i de stora EU-valfrågorna som klimat, trygghet, migration, handel och EU:s framtid - mer samarbete mellan självständiga stater eller en federal EU-stat...

Märker verkligen hur många som inte känner till att det är EU-val, sådär varannan säger jag till mig själv. Sedan ser jag en opinionsmätning som säger att det är 46 procent.
Tragiskt, obegripligt och lite farligt att inte fler förstår att EU-valet påverkar oss kanske tom mer än riksdagdsvalen. Omkring 50% av de frågor vi behandlar i kommfullmäktige i Värmdö har EU-beslut som lagar och förordningar som utgångspunkt, som upphandling, jordbruk, miljö, fiske..Siffrorna för landsting och regioner är ungefär desamma..

Från Centern deltar vårt förstanamn Fredrick Federley som jag tycker blivit bättre och bättre med hårdare krav på minskad antibiotikaanvändning för djur, säkrare mat, ökad självförsörjning, hårdare klimatkrav och satsning på EU:s kärnområden. 
I dag kunde man också läsa i  en intervju i DN att säger nej till koldioxidskatt i EU och Nej till Macrons förslag om en EU-armé. Bra.

Inga kommentarer: