torsdag 30 maj 2019

Så är det Kristi Himmelfärdsdag och det står följande  på FB

Så kommer Fred Gyllensvärd från Svea Solar och installerar växelriktaren. Den tar likström från solcellerna och ger växelström som förs över till mitt elskåp. Om någon vecka kommer nätägaren Vattenfall och gör sista installationen. Då blir jag klimatsmart och rik på den överskottsel jag säljer till Utellus. Vackert va'.

Det här var  i går och  nu närmar sig dagen då solcellerna levererar. Räknar med sådär 5-6000 kWh per år och det blir ett rejält tillskott av elenergi som . 
borde gör att mina elkostnader minskar kraftig, sådär med hälften när jag kan sälja mitt överskott tillbaka till Utellus. 

Läser Kf-handlingar också med ganska många ärenden om  hur vi löser våra pendlingsproblem på Värmdö som ständigt ökar när kommuen får sådär 7-800 nya medborgare varje år, där de flesta förstås inte arbetar i Värmdö. Vi kämpar hårt för att få fler företag till kommunen och det lyckas vi med delvis, men det räcker inte.Svårt är också att Värmdö drabbas hårt av Slussenbygget som stoppar upp mycket a Resandet, särskilt för de som har lite problem med gång och resande.Det är bara någon månad sedan jag själv lämnade kryckorna efter min knäoperation i halkan vid Sjöängen på Värmdö och det var inte lätt att går upp för trapporna och komma till T-banan och bussarna.Visst, det finns hiss, men vid pendeltider på morgonen, med en hiss kan det ta ganska lång tid....

Mitt svar är pendelbåtar till Värmdö så fort som möjligt från Ålstäket t.ex eller annan plats till Slussen eller Nybroviken. Lite förbad för att det tar så lång till med pendelbåtarna som,Värmdö verkligen behöver när pendlingen ökar och byggena på Slussen och Skuribron stoppar upp så mycket av trafiken.

Inga kommentarer: