torsdag 9 maj 2019

Så är jag på Mälardalsrådet möte oi Örebro med 380 övriga ledamöter i rådet från 60 kommuner och 8 regioner runt Mälaren.
Inleder gör Mälardalsrådets ordförande Erika Ullberg och vice ordföranden Erik Langby. Temat på denna konferens är globala trender."Vad krävs för en fortsatt hållbar och konkurrenskraftig Stockholm-Mälarregion." Hur vidareutvecklar vi en hållbar Stockholm-Mälarregion med kompetensförsörjning och smarta transporter som står starka i den globala utvecklingen? Vi tar nya taga i vårt "bättre Sits- samarbete"  med gemensamma infrastrukturprioriteringar

Mötet inleds med ett anförande av förre TV4 chefen Jans Scherman
om vilka trender som påverkar demokratin i dagens politik. Han har intervjuat riksdagsledamöter och andra förtroendevalda och det först svaret var "För lite tid att möta väljarna". Det är alldeles för mycket formalia kring riksdagsarbetet, administration och rapportering som gör att man inte  h,inner med det som är uppdragets viktigaste syfte, att träffa dem man företräder. Svar nummer två var att 40 procent av ledamöter anser tt arbetet har blivit mer hotat de senaste åren,främst på sociala medier. Hur möter vi det? Jan Schermans svar var, "ta ansvar själv". Rapportera, ta nödvändiga kontakter med polis och andra myndigheter.

En mycket viktig punkt var hur vi går från mål till verklighet i vår region med FN:s globala mål med Agenda 2030. De 17 globala målen för världen med fred, klimat, mänskliga rättigheter, fattigdom gicks igenom att vi hade grupparbeten som vi sedan rapporterade.Bra
Gunilla Hansson, var med och vi har varit på många Mälardalsråd och andra konferenser och möten tillsammans genom åren. Alltid många goda idéer och alltid på gott humör. Anders Olander från Norrtälje var också där och vi bor på samma hotell, Clarion, där jag nu sitter och knackar på bloggen. Nu ska vi åka på middagen på Frimis salonger i närheten av Örebro slott. Alltid roligt att träffa många människor, både sådana som vari med på andra mötet och nya. Gott om centerpartister är det här också. Hej så länge.


Inga kommentarer: