lördag 4 maj 2019

Nyanko Sabuni får en hel bilaga i DN inför sin kandidatur som ordförande för Liberalerna. Något fel på självförtroendet är det inte.
Det ärr uppenbart att Nyamko verkligen engagerar sig för att bli partiledare för Liberalerna. Hon var först ut när Jan Björklund den 6 februari meddelade sin avgång och har rest runt i Sverige och talat för sig på olika möten. "Jag är garanten för att L inte åker ur riksdagen", säger hon i tidningsbilagan". Som sagt något fel på självförtroendet är det inte, Skulle nog säga att det är att vara lite väl stöddig,

Hon har dock stöd av väldigt tunga personer i L som den tidigare partiledaren Lars Leijonborg, tidigare partisekreteraren Johan Jakobsson.
Andra namn som ställt sig bakom Nyamko är Mats Persson, Gulan Avci och Allan WIdman, liksom förre riksdags.ledamoten Carl B Hamilton. Barbro Westerholm, äldst i riksdagen har dock Erik Ullenhag som kandidat. Inte hört så mycket från honom, tror inte ens han svarat ja på om han ställer upp.

Nyamko vill att Alliansen ska regera nästa mandatperiod - och sluta blockera SD i riksdagen.Här får L ge vika om det vill ha Nyamko Sabuni som partiledare.
Här kan det bli svårt för Centern och Annie Lööf som tydligt tagit avstånd från samarbete med SD. Men det är långt till nästa val 2022 och mycket kan hända. Min bild är att Jimmy Åkesson hela,tiden håller på att närma sig Allianspartierna för att bli accepterad som regeringskollega och fortsätter han på den vägen tre år till så... Men vi får ta en pilsner i taget.

Inga kommentarer: