lördag 25 maj 2019

Så här skrev jag på FB efter TV-s avslutningsdebatt inför EU-parlamentsvalet i morgon den 26 maj.

Fanan högt från Fredrick Federley i avslutningsdebatten inför EU-valet i TV- Klimatet:Sol och vind är nu konkurrenskraftig i hela världen, satsa på det då,riskfylld och dyr kärnkraft är ingen lösning.Tuffare klimatmål i EU.-Flykting- och migration: Frågor om liv och död måste lösas gemensamt i EU. Polen, Ungern måste ta ansvar- Välfärden: Föräldraförsäkring, löner, pensioner ska beslutas i Sverige,sociala pelaren i EU kan bli en glidning mot överstatlig lagstiftning- Brott o kriminalitet; Stärk svensk polis, tull och åklagare i samarbete med EU - Nej till Europeisk åklagarmyndighet som styr över Sverige.
-Jag lägger till: Stärkt samarbete, Nej till EU-stat.

Och måste säga några ord om Storbritanniens skräckscenario som nu kulminerar i premiärminister Theresa Mays vgång som hon meddelade i går.

Det var kanske ingen surprise, men det kan skapa stora svårigheter också i den fortsatta sagan om Brexit,
Tre år har nu gaått sedana folkomröstningen på midsommaren 2016 och nui har vi kommit fram till detta, T May avgår efter lika många års hårt arbete för at få ett brexitbeslut om utträdet. Sannolikt tillträder nu förre utrikesministern Boris Johnsson, den största Brexitörern som premiärminister och då vet ingen vad som händer,Ett Brexit utan avtal ligger kanske närmast och då fortsätter kaoset. Ta beslut ok tullunion till att börja med som kom igång med förhandlingar om  Storbritanniens relationer till EU i framtiden. Jag är EU-kritiker, men jag vill ha ett sansat samarbete i EU och skräms över vilken tid, vilken energi och vilka pengar som slösats på Brexit. Aldrig mer.


Inga kommentarer: