onsdag 29 maj 2019

Strandhällaffären: En otrolig, onaturlig, oförnuftig attityd från moderaterna och Ulf Kristersson som har mer med politik att göra än vad som är rätt.
Visst, Annika Strandhäll har inte skött ministeruppdraget och avskedandet av Ann-Marie Begler på ett bra sätt. Hon har följt regeringens sparkrav och dragit ner på LSS stödet och minskat Försäkringskassans och arbetsförmedlingens kostnader. Det var inte nog, eller det var något annat som ministern inte gillade och hon fick sluta.Om Strandhäll har ljugit för allmänheten vet vi inte.

Om någon vecka vet vi mera, då kommer Konstitutionsutskottets utredning om affären och den borde naturligtvis M,KD,SD och L ha avvaktat innan man gick ut och krävde misstroendeförklaring i riksdagen. I stället gick man ut mitt i EU-valet för att siffrorna såg dåliga ut och hoppades på att ett misstroende mot en S-minister skulle rätta upp läget.

Centern har avvaktat med besked om hur man skulle rösta till efter valet och i måndags kväll hade de 31 i riksdagsgruppen möte och tog vad som kommit ut ett enhälligt beslut att inte fälla Strandhäll
Och så här förklarar partiledaren Annie Lööf beslutet. "En misstroendeförklaring handlar inte om vem som kan vara tuffast i opposition utan om att seriöst och ansvarsfullt analysera  om det finns tillräckliga skäl för att ett statsråd ska avgå". Centern anser inte att de fel som begåtts är så allvarliga att de motiverat ett misstroende. Ett klart besked från en som det ser ut enig riksdagsgrupp. Jag tycker det är rätt hanterat. Det hade varit naturligt att avvakta KU:s utredning och skälen för ett misstroende är inte tillräckliga. Det är ett instrument som ska användas i yttersta nödfall.

Inga kommentarer: