söndag 12 maj 2019

I dag blir det middag med Kristoffer, Linda, Olivia och Juni, 2.5 och snart 1 år. Alltid roligt.
Läser lite morgontidningar både på papper och nätet. Integrationen kommer som nummer två efter klimatet enligt opinionsinstituten. Jag tror inte att det blir mer kring integration är vad det är nu. Svaret är att flyktingarna har minskat dramatiskt sedan 2015. Från över en miljon till drygt 15 000 ännu i år.

Många länder har sina tillfälliga gränskontroller som infördes 2015 kvar som Sverige, Norge, Danmark,Tyskland, Frankrike, Österrike
De flesta länderna släpper dessa tillfälliga gränser under hösten i år. I Sverige är det ett parti som står ut och det är förstås SD som inte vill att EU ska bestämma över migrationspolitiken, Alla övriga partier vill i stort återgå till en mer normal och reglerad migrationspolitik. S och V har kanske hårdast drivit det gemensamma ansvaret i EU. Där finns också Centern som kräver att medmänskligheten med ensamkommande barn och  föräldraåterförening ska sättas högt.

Bra tycker jaga och jag tror många instämmer. Vänstern driver här att "en koalition av frivilliga EU-länder" ska kunna ta ett gemensamt ansvar i flyktingfrågan.Jag lutar själv åt det hållet om vi inte snart kommer fram till ett gemensamt ansvar. Det tror jag inte det blir, med Ungern, Polen, Italien....Om det är någonstans vi ska försöka hitta gemensamma lösningar i EU så är det för att rädda liv.

Klimatet är årets toppfråga och häe ligger Centern bra till. Men vi måste också ta upp frågan om EU:s framtid. Mer samarbete - men ingen EU-stat. Ska det vara så svårt, när vi vet att det är vad 80-90 procent av befolkningen också tycker.

Inga kommentarer: