söndag 13 februari 2011

Algeriet nästa
Arabvärlden reser sig nu efter de lyckade demonstrationerna i Tunisien och Egypten. Blir Algeriet nästa. I går slogs 2000 demonstranter ner av över 10 000 extrapoliser för att stoppa demonstrationen mot president Bouteflika. Likheterna är stora. Arabvärldens folk har tröttnat på diktaturerna. Sverige, EU, USA och framför allt FN måste ge sitt stöd till folken.

Ledarna vill ha modernare fack
Det är en utmärkt artikel på DN Debatt i dag http://www.dn.se/ där Annika Elias och Thomas Eriksson från ledarna kritiserar LO:s och TCO:s förlegade syn på löneförhandlingar. Att förhandla i grupp är historia. Nu måste medlemmarna ges makt och då skall det ske med individuella förhandlingar på varje arbetaplats. Självklart egentligen. Varje individ är unik och det är personen vi skall se till inte gruppen, och det gäller inte bara i löneförhandlingar. Heja Ledarna.
Ta ledningen och förnya den svenska modellen.

S-ordförande: Långköraren börjar bli tjatig.
Så här har det gått till i s och så här skall det alltid gå till. Tala om förlegad konservatism. Precis som facket måste s förändra sig mot den nya världen. Partiet innehåll först med presentationer vad olika kandidater vill. Ut i landet med kandidaterna och tala och lyssna och tala om för svenska folket. Det gäller inte bara s, det gäller alla partier också centern där det är dags att pröva partiledarskapet med både ordförande och vice ordföranden de närmaste stämmorna.

Tennis i dag med en Micke med träningsverk i ljumskarna efter vasaloppsträning...Vann jag?
Nej...vi fick slå i stället för att spela match.

Inga kommentarer: