torsdag 10 februari 2011

Euron: Skapar europeisk kris
Att införa en gemensam valuta med så olika ekonomiska system och förutsättningar i olika länder är som upplagt för kris. Det är precis vad som inträffat mer euron. Först försökte EU lösa krisen med stora reservfonder i EU-regi. Tyskland och Frankrike tyckte inte det var tillräckligt och ville visa sina egna medborgare att ni skall inte drabbas av andra euro-länders usla ekonomier. Det blev den tyska pakten för konkurrenskraft som totalt skåpades ut i EU-parlamentet i går. Merkel backar och osäkerheten kring euron är större än någonsin....

Förbifart Stockholm: Bygg spår samtidigt
Det helt feltänkta bygget av en motorväg för 27.6 mdr kronor under och över Mälaröarna verkar nu svårt att stoppa. Den politiska majoriteten är stor. Mp, v och en minoritet centerpartister, däribland jag, är emot. Om den nu skall byggas bör den kompletteras med utbyggd kollektivtrafik, t.ex spårbilar eller spårväg efter, bredvid eller över banan.

Spårbilar: Varför så tyst från regeringen
om Pilotbanan för spårbilar som regringen säger sig arbeta för. Jag befarar att att det ligger något lurt bakom tystnaden och fick inga besked på kommundgararna heller. Trafikverket har avsatt 30milj för utredningar och analyser. Det är löjliga småpengar i trafiksammanhang, jämfört med t.ex Förbifartens 27.6 mdr, som inte kommer att räcka. Satsa på modern miljövänlig transportteknik i stället för nya motorvägar.

För övrigt är jag nu på väg till möte med det regionala skärgårdsrådet...

Inga kommentarer: