tisdag 15 februari 2011

S krisrapport: Bra analys dåliga förslag
Så har då också s krisgrupp kommit med sin valanalys. Nu har jag bara hört morgonrapporterna på ekot men min ryggmärgsreaktion är en bra analys men dåliga förslag. Socialdemokraterna har blivit för självsäkra och ensidiga och låst fast sig i en gammal värld. Men att lösningen skulle vara högre skatt, högre pensioner, som naturligtvis betyder ännu högre skatt, och bort med vinsten på friskolor det går ingen på. Nej till vinst på friskolor är ideologiskt rätt men räcker inte för att återvinna några stora väljargrupper på. Är detta verkligen allt...?

För övrigt skall jag nu åka in till landstingsstyrelsen...

Och nu är det gjort. Vi har också haft arbetsutskott i gruppstyrelsen och jag och Sonja har hämtat Emma på dagis och handlat och fikat i Möknvik

S-krisgruppen: Bra förslag i andra läsning...
Vid närmare granskning finns flera bra förslag om ökat medlemsinflytande genom t.ex medlemsomrösningar i både sak- och personfrågor. Partiledarvalet måste ske i en öppen process och inte som nu i en sluten process som leder till spekulationer. Det är utmärkta förslag. Frågan är bara när förslaget om partiledarvalet kan bli verklighet....Den här gången är det för sent.

Yrkesutbildning bättre än sfi
för att finna vägen till arbetslivet för invandrare. Det är regeringens förslag för att snabbare ge nyanlända invandrare jobb. Det är rätt tänkt. Alla som jobbat utomlands vet att bästa sättet att lära känna landet, befolkningen och språket är att arbeta tillsammans med de som bor där. Inget är så bra som att få kompisar som lär dig vardagsspråket för att kunna kommunicera. Dessutom har vi brist inom sjukvårds-,bygg- och IT-branschen. Sätt i gång.

Inga kommentarer: