torsdag 3 februari 2011

Egypten: Risk för inbördeskrig
Det som hänt de senaste dagarna med Mubarak"anhängare" mot de tidigare demonstranterna som krävde Mubaraks avgång är mycket oroande. Det kan skapa ett inbördeskrig som kan bli förödande. Mubarak"anhängarna" verkar vara organiserade. Det går inte att plötsligt komma med flera tusen personer på kameler och delta i motdemonstrationer om man inte är organiserad. Polisen och Mubaraks anhängare har pengar och resurser och är beroende av honom. Då är det lätt att få dem att ställa upp. Fortsätt med demonstrationerna. Ni har omvärldens stöd.

Centern: Bra debattartikel av Maud i DN
Det är utmärkt att inför kommundagarna i Linköping nu ta upp centerns situation i regeringen, lojaliteten mot Alliansen och bristen på samhällskritik och centerdebatt. Det är också bra att Maud kopplar till vardagen med krav på reglering av elbolagens priser som jag och många med mig retat oss på.
Låt tiden fram till centerstämma i Åre bli en tankesmedja för hela centerrörelsen. Det är inget fel att vara lojal, tvärtom, avtal skall hållas, men det behövs en stark grön center utanför som hörs och vill saker utanför ministeransvaret. Det skall vi nu ta tillbaka. Både ta mer pats i regeringen och stärka den gröna centeridentiteten.

För övrigt åker jag nu till kommundagarna i Linköping och fortsätter debatten...

Inga kommentarer: