måndag 21 februari 2011

Libyen: En mänsklig kollaps
Det är otroligt att det ska få hända. På några dagar har över 200 personer dödats av Khadaffi och hans legosoldater. För så verkar det vara. Khadaffi har rekryterat legosoldater från andra länder för att skjuta mot demonstranterna. Själv säger han att demonstranterna är rekryterarde och av utländska regimer...! Folkmord och en kollaps för mänskligheten. Vad gör EU och FN?

Hur ska vi finansiera framtidens välfärd?
Det försöker DN Debatt svara på i en artikel av Jens Magnusson, välfärdsekonom - fin titel - på SEB, http://www.dn.se/ . Redan om något år kommer 73 kommuner i Sverige att ha svårt att finansiera välfärden. Om 20 å kommer 200 kommuner att ha en försörjningsbörda på 2.5 personer per anställd. Hur löser vi det? Enklaste svaret är att vi lever längre och då ska vi jobba längre, men framför allt fördela arbetstiden över livscykeln och kanske jobba halvtid till 70 eller 75. Fler ops-lösningar, offentlig och privat samverkan med gemensam finansiering behövs också och fler invandrare. Enkelt....

M förhindrar medlemsfusk
Moderaterna skrotar nu provvalet i Stockholm. Personer inom m visade sig ha betalt andras medlemsavgifter och försäkrat sig om deras röster. Ett rent fusk för att vinna voteringar och komma fram på listorna. Moderaterna föreslår också att man måste vara medlem senast den 31 mars det år försöksnomineringen äger rum på hösten för att förhindra kupper. Problemet är inte bara moderaternas....Det finns på närmare håll och måste lösas genom just en viss tid mellan medlemskap och rösträtt.

För övrigt ska vi nu gå igenom rätt många ärenden till landstingets poduktionsutskott...

Inga kommentarer: