måndag 14 februari 2011

Hyresrätter: Javisst, även i innerstan
Nej, Reinfeldt det var inget bra uttalande att döma ut hyresrätterna i innerstan. Att det finns problem med nuvarande ordning eller oordning med decennielånga köer och svartaffärer är inget skäl att skåpa ut hyresrätten i innerstaden överhudtaget. Gör någonting åt det i stället. Bygg fler hyresrätter både i och runt staden. Det kan vi stimulera med lägre moms och fastighetsskatt på hyresbyggande. Det är inte bidrag. Det är politiska styrmedel för att skapa balans.

Flyget måste minska sina utsläpp
Flyget ökar mest av alla transportslag och därmed utsläppen. En thailandsresa släpper ut lika mycket som 1500 mils bilkörning med en normalstor bensinbil - eller ett års bilkörning, enligt Jonas Åkerman, forskare på KTH, se http://www.dn.se/. Så kan vi inte ha det. Flyget måste omfattas av handeln med utsläppsrätter inom EU och flygbränslet måste beläggas med moms och klimatskatter. Ett utmärkt initiativ att ta för Sverige i EU där centern kunde börja.

S-ordföranden har spårat ut...
Den stängda och samtidigt evigt pågående idoltävligen i media om ny partiledare i s har skadat partiväsendet. Det har blivit etiketter med höger och vänster, för gamla och för oerfarna, för mycket gubbar, för lite förnyelse, men eviga spekulationer...Och det eviga svaret, jag svarar först om valberedningen hör av sig. Hur får vi fler väljare i städerna, på landsbygden, bland de som arbetar...Men det handlar väl om vad som är bra för landet - inte hur man får fler väljare. Gör om och gör rätt. Debatter, utfrågningar, medlemsomröstningar... Och det handlar om alla partier.

Så har hag då köpt en ny telefon, en HTC Legend och svurit lite under dagen med nya inkopplingar...

Inga kommentarer: