onsdag 16 februari 2011

Rädda euron till varje pris
Det är huvuduppgiften för EU:s 27 finansministrar som nu startat arbetet med att förhindra nya kriser i EU som den i Grekland och Irland. En ny ekonomisk ordning talas det om där en räddningsfond med 500 mdr euro ska kunna låna ut pengar till länder i kris. Från Frankrike och Tyskland med Sarkozy och Merkel är budet att stärka EU:s konkurrenskraft med gemensamma företagsskatter, ingen indexreglering av löner, högre pensioner och samordning av socialförsäkringar. Nej, säger Sverige och många EU-länder. Och nej skall det vara. Detta är nationella frågor.

S-krisen går vidare
S kriskommission verkar mer se tillbaka hur det var än vad som måste bli. Mer stat, mer tillväxt tillvarje pris, miljön kommer i andra hand, mer behov överallt, högre pension, vilket i sig är rätt. Kommissionen öppnar för högre skatter. Men, det var ju bl a detta man förlorade valet på, sa Mona Sahlin för två månader sedan.
En ny ordförande måste få ett brett och ganska "eget" mandat och då kan rapporten bli vad som helst.

Reinfeldt: Illa tänkt om hyresrätten men DN hårddrar uttalandet
Det var ett riktigt konstaterande att hyresrätten inte fungerar i innerstaden men det borde ha kommit något mer från Reinfeldt. Vad gör vi för att den ska fungera. Men det kom aldrig. DN hårddrog uttalandet och det var heller inte riktigt rätt. Syntes: Om ngt inte är bra säg det. Men säg också vad du vill ha i stället.

För övrigt skall jag till Expert i dag igen med några frågor om min nya HTC-telefon...

Inga kommentarer: