torsdag 24 februari 2011

Libyen - oljepriset stiger...men är inte dödandet värre?
Är höjningen av oljepriset der värsta som nu händer? Oljepriset är det högsta på två år kan man läsa i rubriker och ledare. IEA, OECD-ländernas samarbetsorgan för energifrågor varnar.... oj, oj
Att stoppa dödandet och få bort Khadaffi är i alla fall min prioritet. Och en fråga till. Var är alla svenska partiledare? Är det någon som har sagt något? Är det någon som känner något, vill förmedla något eller föreslå något...?

Gemensam asyl- och migrationspolitik i EU leder till hårdare krav.
Min "gamla" debattmotståndare, EU-kramaren Cecilia Malmström älskar mer EU och mer överstatlighet. Temat en gemensam asyl- och flyktingpolitik har vi hört sedan folkomröstningen. Det är lika fel i dag som då. Vi måste ta hand om flyktingar från Egypten, Tunisien och nu Libyen. Men tro inte att en gemensam asyl- och flyktingpolitik leder till ökad solidaritet. Tvärtom, det skulle leda till en mycket hårdare och omänskligare politik än i dag, särskilt för länder som Sverige...Fel Cecilia.

Miljöpartiet: Pressat, tyst och kantstött i den nya Värmdökollitionen
Jag tycker faktiskt uppriktigt synd om Mp i den nya Värmdökoalitionen M-Fp-Kd-Mp. Efter bara två fullmäktigemöten ser man hur pressat, tyst och kantstött Miljöpartiet blivit. Det är ingen entusiasm, ingen drivkraft, ingen energi och inte mycket miljö... från så engagerade och entusiastiska miljöpartister som Yvonne Blombäck och Malin Åberg Aas längre. Passivhus hade man tänkt avslå fast det står inskrivet i Visiosion Värmdö 2030 där Malin Åberg Aas representerat Mp. GC-vägen från Ingaröbron ville man inte uppvakta Trafikverket om...Tyst asfalt vid förra kf-mötet...fick man ändra sig...Vad blir nästa?

För övrigt ska vi nu ha ett telefonmöte med Trafikverket om dagskursen för spårbilar och Pilotbanan...

Inga kommentarer: