torsdag 17 februari 2011

Utrikespolitiken: EU har tagit över
En slutsats av debatten i går i riksdagen om utrikespolitiken är att EU har tagit över. Det sa vi EU-kritiker inför folkomröstningen om EU men ingen från ja-sidan ville naturligtvis hålla med. Sverige skall också i framtiden ha en självständig utrikespolitik, sa man. Jo, hoppsan. Se vad som nu har hänt i Nordafrika. Tror någon att Olof Palme, Ingvar Carlsson eller för den delen Torbjörn Fälldin skulle varit tyst under revolutionerna i Tunisien och Egypten? Bildt är inte dålig som utrikesminister, men vi vet inte vad han säger till EU. Det sägs aldrig till svenska folket. Sverige har ingen egen utrikespolitik, bara en påverkanspolitik på EU.

Fiskeavtalet med Marocko: Sverige skall säga nej
Det är inte ofta man ser en så samlad opinion från svenska EU-parlamentgariker som den i DN i dag www.dn.se om fiskeavtalet mellan EU och Marocko som totalt utlämnar Västsahara. Marocko har ockuperat Västsahara sedan 1975. Sverige måste stå upp för folkrätten och rösta nej till förlängning av fiskeavtalet med Marocko. Eskil:Det är din fråga. Säg ifrån. Ett utrikespolitiskt besked från Sverige.

Överbeläggningen på sjukhusen måste lösas
Det är moderaterna med Filippa Reinfeldt som ansvarar för sjukvården i landstinget. Jag skall ta upp med Gustav i dag att vi mste agera från centern och driva på för att lösa situationen. Så här får det inte vara. Det handlar om patientsäkerhet och det är Sverige 2011.

För övrigt skall jag nu in till sammanträde med landstingets forskningsberedning

Inga kommentarer: