onsdag 26 oktober 2011

Eurokrisen: Detta kunde vi förskonat oss från
Vi hade inte behövt eurokrisen.Om inte Delors hade föreslagit det och  Mitterand inte  hade krävt att Tyskland skulle släppa D-marken och gå med euron för att få slå ihop Öst- och Västtyrkland så...
Euron skulle bli guldet. Det glänsande guldet i Europa. De flesta ekonomer var tveksamma och varnade men det var en politisk fråga.
Många politiker gick på detta inför folkomröstningen i Sverige också, men inte alla och inte svenska folket. Tack för klokskapen.

Nu ändrar sig allt fler, inte minst moderater
och det är hedervärt att läsa att "jag hade fel". Nu säger  36 procent av moderaternas riksdagsledamöter nej till euron, 68 procent av centerpartisterna, 60 procent av Kd, 64 procent s och 100 procent av V, Mp och Sd. Det är bara Fp som säger 90 procent ja...
Men någon ny folkomröstning blir det inte under överskådlig tid, eller livstid om Waidelich får råda...

Carema och Koppargården: Bra Fredrik Bojerud
Ett bra beslut och ett tydligt besked att kasta ut Carema efter vårdskandalerna på Koppargården. Men ett tydligt besked också till oss förtroendevalda att kontroll, uppföljning och utvärdering måste ske tätare, bli bättre och följas av reaktioner som för Carema. Bra Hässelby-Vällingby stadsdelsnämnd. Bra Fredrik Bojerud (C).

För övrigt ska jag nu läsa lite handlingar till kf, skriva färdigt en artikel om spårbilar, boka biljett till Enköping och Mälardalsrådet och i kväll ge mig av till fullmäktige.

Inga kommentarer: