lördag 29 oktober 2011

EUrokrisen: Inte en enda euro har ännu skjutits till
säger finansforskaren och professorn Pehr Wissén vid Handelshögskolan om eurokrisen. De 1000 miljarder euro som beslutats tillföras EFSF räcker inte. SPV är ett nytt instrument som införs som ska garantera krisländernas statsbligationer, men det ökar bara risken menar ekonomiska experter.
Kina kanke ger pengar till EFSF, men sätter naturligtvis hårda krav.
Den som är satt i skuld är aldrig fri...

Saab tas över av Kina
EUron ska garanteras av Kina, USA har enorma lån i Kina och nu ägs Saab av de kinesiska företagen Youngman och Pang Da. Kina tar över och ställer villkor. Men i Saab-affären är allt annan än konkurs och nedläggning bättrre.

Annie Lööf
verkar göra samma bedöming. "..ett positivt steg.. med en avsiktsförklaring på plats.". Annie läxar inte upp m, som SvD Näringsliv får det till i dagens tidning, svd.se/naringsliv. Hon talar bara om att för henne är varken facken eller arbetsgivarna särintressen. Klokt sagt. Alla intressen är väl då särintressen eftersom ingen bestämmer till 100 procent....

Centerns representanter i Mälardalsrådet vill ha en positiv regionutveckling.
Det var vad vi kom fram till i Enköping i fredags med centerpartister från Stockolms, Sörmlands, Uppsala,Västmanlands och Örebro län. Centern är det parti som är mest för regioner där makt förs ned från staten och länsstyrelserna till folkvalda kommuner och regioner. Låt inte gränstvister mellan län försena frågan.

Centern bör driva på för en lösning
så att regionerna kan träda i kraft vid valet 2014.
Ett sätt att lösa gränstvisterna är att ha avstämningar med eventuella gränsjusteringar t.ex 2016 och 2018. Då behöver inga partier eller län känna sig låsta.

För övrigt blev det inget skärgårdsfiske då två av fiskarna blev sjuk, men tjejerna kör sina museibesök i alla fall

Inga kommentarer: