lördag 15 oktober 2011

Juholt kvar och s balanserar
Så beslöt då socialdemokraternas verkställande utskott, VU att behålla partiledaren Håkan Juholt. Jag skriver behålla. Det är inte samma sak som att ge honom sitt förtroende Många ute i landet är rent ut sagt förbannade och nu krävs två saker. Inga nya misstag om moral och etik. Inga nya misstag heller om politik. Juholt har för många ovänner som bara väntar på att få tala om att VU hade fel; kollegor han petat, hans egen stab, riksdagsledamöter, arga kommunpolitiker, provocerade gräsrötter, uppretade väljare...

Björklund; Mer höger på landsmötet
Jan Björklund tar Fp till höger. De gamla käpphästarna, nato, mer kärnkraft i Sverige och euron och svenskt medlemskap i EMU återkommer med ökad styrka. Här får han centern emot sig. EU förhärligas och ska stärkas, men han sa inte hur.
En ny skattereform föreslås med borttagen värnskatt och kraftigt sänkta marginalskatter från i dag 56-57 till 40 procent. Kanske möjligt på sikt, men Borg och modereterna vill inte ha högerstämpel. Lägre ingångslöner är en väg att ge fler jobb åt ungdomar, men det bestämmer inte FP utan arbetsmarknadens parter, och så ska det vara. Bra förslag om invandring dock med större rörlighet i världen. Men, nej Björklund. Inte mera höger.

För övrigt ska jag nu till invigningen av spårbilsutställningen i Tyresö Centrum. Spårbilen kommer.

Inga kommentarer: