söndag 9 oktober 2011

Grekland:Lämna euron och/eller ställ in betalningarna
Det var det vanligaste svaret jag fick under Medelhavsresan från de människor i Italien och Spanien jag talade mer, restaurangfolk, servicepersonal på båten, taxi- och busschaufförer.
Vi vill inte betala mer till EU för politikernas projekt. EUron har skapat en antieuropeisk stämning som skadar europasamarbetet. Stabilitetspakten säger max 60 procent av BNP i statsskuld och nu har Greklasnd 180. Grekland kan aldrig betala den skulden själva. Lämna euron och låt valutan sjunka, sådär 50 procent, om det blir drachmer eller något annat. Ställ in betalningarna är ett annat alternativ men om euron är kvar är problemen kvar.

Nu är det inte ekonomi
det handlar om som avgör utgången utan politik, alltså misslyckad politik. Ingen vill erkänna eurons misslyckande och EU-ledarna vill därför till varje pris ha den kvar. Även om det kostar förlust av regeringsmakten...? Merkel, Sarkozy, Berlusconi...

Juholt kan inte fällas juridiskt
Det är beskedet från chefsåklagaren Alf Johansson på riksenheten för korruption Ersättningar som betalas ut av riksdagen lyder inte under bidragsbrottslagen. En sådan tur, eller otur. Det kan bli ett ramaskri från svenska folket. Varför ska olika regler gälla för vanligt folk och politiker? Kan Juholt svara på den frågan, eller föreslå en lagändring kanske....?

För övrigt är det söndag och nu har Micke och jag tennis igen, Blir nog ute i det fina höstvädret.

Inga kommentarer: