fredag 28 oktober 2011

Magnecyl mot eurosmärta
Ja, vad ska man säga. Tycker DN i sin ledare i dag www.dn.se slår huvet på spiken. ..."EU-ledarna löste alla problem utom  hur allt ska gå till och var pengarna ska komma ifrån". Tyskland ska bestämma hur det ska gå till och också bistå med det mesta av pengarna. Det tredje riket dog med andra världskriget och Hitler men det fjärde riket har uppstått med euron och Merkel....Något liknande sa någon när det stod klart att Tyskland inte nöjer sig med regelbundna inspektionsresor till Grekland utan vill ha bofasta budgetkontrollanter inne i landet. Ekonomisk ockupation alltså av det fjärde riket...

Juholt gör nya tavlor
Som om det inte räckte med 10 procents minus i förra veckans SIFO och  sex procent back i dagens Synovate gör Juholt nya tavlor. I gårdagens riksdagsdebatt gav han sig på Reinfeldt igen och drämde till med att antalet personer som fått försörjningsstöd, eller socialbidrag, nu var de högsta på trettiofem år.
Det visade sig vara fel,  Var är den där nya staben som skulle hjälpa gossen...?

Argentina: Historien och rättvisan hinner ikapp.
Alfredo Astiz var 25 år när han sköt Dagmar Hagelin i Buenos Aires och förde henne till den ökända tortyrkammaren i Marinens mekaniska skola. Nu är Alfredo Astiz, 59 år, dömd till livtids fängelse, 34 år senare. Historien och rättvisan hinner ikapp. Ett friskhetstecken om en sjuk tid.

För övrigt åker jag nu till Mälardalsrådet i Enköping ..Skola, Arbesmarknad och kommunikationer utvecklas utanför länsgränserna. Vi behöver starka regioner som också kan ta över uppgifter från staten.

Inga kommentarer: