tisdag 18 oktober 2011

Merkel tar stora risker med stödpengarna till euron
Det är min bild. En annan bild förmedlar den tyske diplomaten Wolfgang Ischinger i DN www.dn.se i dag på Gästkolumnen. Tyskarna tror på EU men misstror euron. Merkel måste därför förvandla eurkorisen till en fråga om EU:s framtid, om hon ska överleva. Klarar hon det kommer hon stärkt ur krisen och kan räkna "med en plats bland EU:s stora ledare". Kanske? Men var går gränsen för den egna makten som förbundskansler och att bli ett helgon i historieböckerna?

Var är spårbilarna?
Börjar bli lite trött på att inte spårbilarna slår igenom. Stort prat om T-bana eller spårvagnar. DN propagerar också i dag för BRT, Bus Rapid Transit, eller bussar på egna körbanor som liknar spårbundet. Bra, men...Spårbilen kommer.

Hopplöst segt kf
Tre interpellationer och 11 motioner av drygt 50 sammanlagt. Det var vad vi hann i kf i går kväll under fyra timmar. Skandalöst dåligt. Ett underbetyg åt oss alla när vissa interpellationer tog med än en timme...Är det rätt använd tid utifrån ett medborgarperspektiv? Från Värmdöcentern backade vi upp en ungdomsmotion från s om bland annat fler hyreslägenheter, feriejobbsgaranti och möjligheter för ungdomar att dela på lägenheter. Nästa gång ska vi behandla centerns motion om att utnyttja fritidshusen, "övervågningar" och att bygga villor med "studentlägenheter" med egen ingång.

För övrigt har dagen ägnats åt produktionsutskottet och framtidens sjukvård, ett matseminarium och landstingets stöd till forskning. En bra dag...

Inga kommentarer: