onsdag 19 oktober 2011

Ta bort pensionsåldern
Det är ett gammalt samhälle som forfarande har kvar pensionsåldern. Det var ett rättighetskrav under industrisamhället. I dag är verkligheten en annan. Många, flest kvinnor, i vården slits dock hårt. Vi lever dock längre och kan arbeta längre. Låt de som vill göra det utan åldersbegränsningar. Låt de som vill gå i pension göra det, när de vill.

Det är nedgörande
att tala om att någon är förbrukad i arbetslivet efter 65. Det är också nedgörande att säga att det inte finns några jobb som sliter ut i dag. Ställ krav på arbetsmiljön. Låt folk bestämma själva när de vill sluta arbeta eller gå ner på halvtid. Lagstifta om frihetsramar men låt arbetsgivare och anställda bestämma.

Nej till att köpa polissäkerhet
Samhället ska stå för grundläggande rättigheter. Att ha ett fungerande polisväsende som ger skydd och trygghet är en sådan. Säg blankt nej till att köpa polissäkerhet. Men ställ mycket högre krav på idrottsklubbarna att stävja våldet.

Juholt skulle föreslagit lagändring
Det som pr-konsulten Lars Thalén skrev härom dagen sa jag redan första dagarna av Juholtaffären. Han kunde kommit undan detta som en hjälte om han själv föreslagit en lagändring så att reglerna blev glasklara.

Läget i Stockholmsregionen
har jag diskuterat hela dagen på en regionplanekonferens. Vi har god ekonomi i regionen men våra investeringar ligger lång under EU- och OECD-genomsnittet. Företag, infrastruktur, bostäder med klimat-miljö-energi för ögonen var vad folkville ha.

För övrigt växer Stockholm med 100 personer per dag....och Lagos med 50 personer i timmen fick vi höra.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Äntligen någon som förstår att människor vet sitt eget bästa. Tack. Att styra över sin egen tid borde vara en självklarhet på 2000-talet.

Hemmestahasses blog sa...

Tack för den positiva kommentarern och sorry för att jag inte svarat tidigare. Går igenom lite sådant nu i julhelgen...
Visst, människor vet sitt eget bästa coh det är vi människor som ska styra över vår egen tid.