lördag 22 oktober 2011

Libyen: Nu krävs ny författning och fria val
Dag två efter Khadaffis död. Libyerna firar men nu väntar vardagen, Övergångsrådet har två viktiga uppgifter. Den första är att skapa en ny författning. Den andra är att ordna fria val. Övergångsrådet ska vara kvar till dessa två uppgifter är lösta. Den närmast svåra uppgiften är att utse en författningskommitté.

EUrokrisen skapar "katastrofal bild av Europa"
Det säger eurogruppens ordförande Luxembourgs premiärminister Jean-Claude Juncker, som jag hade en del kontakter med i EU-parlamentet i den ekonomiska kommitten. Merkel och Sarkozy kör över övriga euländer och utlyser ett nytt toppmöte nu på onsdag. Nu skall verkligen krisen...Hur många gånger har vi hört det?

"slutet för valutaunionen"
Så drastiskt formulerar sig DN:s ekonomiske reporter Johan Schuck i dagens DN www.dn.se. EUrons  framtid står på spel skriver han, om krisen sprider sig till fler länder. Euron kan bli en "historisk parentes" och det kan dröja "hundratals år" innan några nya försök görs. Det är nog de hårdaste ord jag sett om eurokrisen.

Moderaterna. S-light strategin fullföljs
Varför byta strategi när den fungerat så väl. Varför tala om nya visioner och nya idéer när de gamla lett moderaterna in på en andra regeringsperiod med opinionssiffror på över 30 procent? Kvotering till föetagsstyrelser: en jämställdhetsfråga som inte ens s vågat tala om. Nu förlorade visserligen partistyrelsen, men bara att föreslå.... Begränsa konsumtionssamhället: Inte ens det nya radarparet i Mp har tagit upp frågan.Förhandlingar med facken och näringslivet: sänk akassan, behåll värnskatten och turordningsreglerna som s infört. S-light...

För övrigt har Sonja och jag sprungit vår vanliga weekendrunda i Hemmestaskogen. Finns inte någon färggrannare lönn än den vid Hemmesta sjöäng.
Sen har jag sett Nieminen och Monfils vinna sina semifinaler i Stockholm Open.

Inga kommentarer: