torsdag 27 oktober 2011

Merkel: "Tyskland behöver Europa" - nu ska euron räddas till varje pris
"Faller euron så faller Europa", "Europas svåraste stund sedan andra världskriget". Ja, vi ser på uttalandena att det är en ödesfråga och att Merkel bestämt sig.Euron ska räddas till varje pris, kanske t.o.m till priset av att Merkel och kristdemokraterna inte fortsätter leda Tyskland.

Krismötet: inte riktigt framme,  avvakta, oklart, saknas konkreta beslut,nytt möte...
Så ser eurokrisen ut med medias beskrivning. Krismötena avlöser varandra. Tycker att den svenska bankakuten från 90-talet där staten går in med pengar men kräver deltagande från bankerna borde kunna köpas också i EU. När bankerna går med vinst igen ska staten få igen sina pengar. Krisen går då inte ut över medborgarna. Det var en bra modell för Sverige och borde kunna vara det också för Europa. Men felet var euron från början.

Sänd pengar till jordbävningen i Turkiet i stället för till EU
Sverige borde kraftfullt stödja de jordbävningsdrabbade städerna Van och Ercis i Turkiet i stället för att skicka pengar till politikerprojektet i EU.

Bra fullmäktigemöte i kf
Gårdagens kf-möte var betydligt bättre än det segdragna budgetmötet i två dagar i slutet av september. Bra ordförande som Monica Pettersson och Gösta Claesson som försöker hålla igen när talarna går utanför ämnet eller tiden... lite med glimten i ögat. En oppositionsledare i Lasse Bryntesson som jag tycker blivit mera "resultatinriktad". Där kanske vi kan vänta oss en mer öppen attityd också från koalitionen.

För övrigt förbereder jag nu lite frågor inför Mälardalsrådet i morgon i Enköping.

Inga kommentarer: