torsdag 20 oktober 2011

Oproffsigt av Bildt
Carl Bildt brukar veta hur man hanterar kriser, personkritik och konflikter. Det var oproffsigt av Carl Bildt att inte tidigt berätta hela sanningen om Lundin Oil och Etiopien. I Skavlan var han för stursk och han borde veta två saker. Den första är att journalister älskar denna typ av frågor. Det andra är att särskilt efter Juholt vill jounalisterna visa att det är "balans" i kritiken och också sätta dit moderaterna. Oproffsigt Carl. Nu blir det långplaying i stället.

M-stämman: Den nya ideologin - avideologisering
Det är avideologiseringen - pragmatismen - som är den nya ideologin. Inga ideologiska fastlåsningar vid konservatism eller borgerlighet Är det så man ska tolka Reinfeldts tal på partistämman i Örebro? Politik är att driva frågor och få stöd av medborgarna. Men politik är också att undvika att få motståndare. Där är moderaterna mästare och nu ska man bli ännu bättre. Men räcker det....? Vilken är pragmatismens vision?

Hägglund måste visa öppenhet
Det håller inte att säga nej till debatter och öppna samtal med medlemmar och medier längre när partiledare ska väljas. Att följa socialdemokraternas haveri och inte Miljöpartiet och Centerpartiets öppna processer blir omöjligt för Hägglund. Gör han det så blir Mats Odell partiledare.

För övrigt ska jag nu på landstingets pensionärsråd och sedan ska jag med Micke och Stoffe på Stockholm Open. En tradition lika gammal som tävlingen

Inga kommentarer: