fredag 9 december 2011

EU i två hastigheter - så är det redan
Jag har sagt det förut och säger det igen. Det är inget konstigt med ett EU i "två hastigheter". Så är det ju redan i dag. 27 länder är med i EU. Bara 17 länder är med i euron. De har med det resonemanget redan en annan hastighet, eller en egen hastighet, som Sverige, Storbritannien, Polen och 14 länder till. Vad är det för fel på det. Länderna är olika och varje land måste ju själv få avgöra vad man vill vara med i euron.

Sverige har genom en folkomröstning valt att stå utanför
och det har gynnat vår ekonomi och vårt land. Danmark har undantag från försvars- och polissamarbete. Storbrinannien har undantag.
Det är tvärtom en alldeles utmärkt princip. Då kan vi få med fler länder i samarbetet med olika modeller knutna till ett fredens Europa men där länder har olika ansluningsformer. Det förhinderar också bildandet av en EU-stat

Fredrik Reinfeldt om asylpolitiken
Läser dagens intervju i www.dn.se . Tycker att inriktningen och och solidariteten med fattiga länder är riktig. Reagear lite på Reinfeldts uttalande "Jag tycker att det finns en poäng med att vi gör det möjligt för människor från väsentligt fattigare länder....". Bra innehåll men man säger inte "Jag tycker det finns en poäng..". Ha ska tala om solidaritet och internationellt ansvar för det är detta det handlar om.

För övrigt har jag nu radion i ena örat mest hela tiden för att höra hur det går med eurokrisen i Bryssel.

Inga kommentarer: