torsdag 8 december 2011

Stöd till länder i kris ja - men ingen finansiell union
Tycker att det som Fredrik Reinfeldt sa i går kan accepteras och respekteras, att stödja de länder som har ekonomiska problem med lån från Sverige. Det är en solidaritetsåtgärd som de flesta ställer upp på. Samtidigt får vi inte styra rätt in in en finansiell union som jag också tycker att regeringen verkar förstå vad den kan leda till. Mercozy med ett allt starkare och inflytelserikare Stortyskland vill vi inte ha. Men vi vill heller inte ha någon totalkollaps i EUropa. Det vinner ingen på. Inriktningen med ökad stöd från  ECB och IMF kan vara en vinnande linje.

Socialdemokraterna värst "drabbad" av SCB-siffrorna
Det är ett stenhårt slag för socialdemokraterna att få 27,7 procent i den största opinionsmätningen vi gör två gånger om året i Sverige med 6000 intervjuade personer. För moderaterna är det precis tvärtom den högsta siffran någonsin sedan mätningarna började 1972. Men det gäller att inte förhäva sig. Vi har sett snabba upp- och nedgångar för inte så länge sedan..

Vi borde ligga högre i Centern
Lite besviken är jag på våra siffror i centern.V i borde ligga högre efter partiledaskiftet och flera bra insatser om framtiden som partiledningen tagit upp som sparprogrammet. Det har inte nått ut. Låt arbetet med det nya partiprogrammet bli en öppen process där hela Sverige kan vara med. Det skulle fullfölja vårt öppna ledarskap från nomineringsprocessen.

För övrigt ska jag nu åka in till landstingsstyrelsens produktionsutskott och diskutera maten i vården

Inga kommentarer: