söndag 18 december 2011

EUropakten: Vi kan inte tappa inflytande i något vi inte är med i
Det skriver Daniel Naurin, docent i statsvetenskap från Centrum för Europaforskning i dag på DN Debatt. Det bästa jag hört hittills mot Carl B Hamilton och Eurokramarna i Folkpartiet. Ny forskning visar att självständigheten utanför euron inte inverkat negativt på Sverige, Danmark och Storbritannien. Du kan uttrycka din samhörighet och samarbetsvilja på många andra sätt. Klokt och förståndigt.
 Skulle samarbetet utvecklas till mer av skatter och finanspolitik så kommer många länder utanför euron att reagera och då kan krisen i stället förvärras.

S  är 30 år från all time high, för mp pågår resan uppåt för fullt
Så ser den politiska verkligheten ut för socialdemokraterna och Miljöpartiet som förstärks i dagens SIFO. S på väg ner när "arbetarklassen" minskar och Mp på väg upp när klimat och miljö dominerar. Det är en otrolig ökning för MP i storstäderna där Mp ligger kloss med S.

Centerpartiet då...
Inga roliga siffror för oss i dag i SIFO där vi minskar med 1.3 procent. Lyssna på detta...Moderaterna har 34.4 procent och c, fp och kd har 15,2 procent tillsammans....Socialdemokraterna kommer att sätta in sina krafter på två områden. "Den misslyckade privatiseringen" i välfärden och " den höga arbetslösheten i den moderatstyrda Alliansen". Centern som med Annie Lööf ansvarar för näringspolitiken ska prata, jobb och inte arbetslöshet, det kommer s att göra tillräckligt.

 C ska verka för, driva på
om och genomföra beslut som ger mer jobb. Där har vi vår chans. Och vi måste möta Miljöpartiet på miljöområdet. Det är våra två utmaningar. Klarar vi det har vi tio procent.

För övrigt var vi på födelsedagskalas hos Emma i går från klockan tre till åtta med sång, pizza, kurragömma, dragspel med jullekar, kortspel och Karlsson på taket...
Så här lyder årets Emmastrof ( Mel Lilla vackra Emma...)

Nu så fyller Emma år igen
Ett år till än förra årets fem
Till din historik
Vi lägger gymnastik
Och undrar bara vad det ska bli se´n

Inga kommentarer: