onsdag 7 december 2011

EU sänker ideella organisationer och svenskt föreningsliv
Vi tog upp frågan redan under folkomröstningen 1994. EU kommer förr eller senare att driva på för egna skatter, först kommer momsen eftersom det handlar om produkter på en gemensam marknad. Nu kommer EU-kommissionens besked om moms på ideella organisationer, idrottsrörelsen och annat föreningsliv. EU kör över den svenska regeringen och föreningslivet. EU sänker hela den svenska ideella verksamheten. Vad var det vi....Nu igen.

Juholt: Desperationen lyser emellan med nya regleringar
Området är rätt men är verkligen medicinen det. Nu kommer Håkan Juholt med ny krav på regleringar inom el-, järnvägs- och apoteksmarknaden. Är det verkligen genomtänkt. Vilka krav ska ställas på företagen för att täcka hela Sverige? Vad kommer det att kosta? På vilket sätt tar företagen ut dessa kostnader på konsumenterna eller kunderna? Juholt verkar se sin uppgift som en match med nya inspel och utspel varje vecka. Lyssna: "Nu vet jag att den här matchen kommer att gå bra." Att tänka snabbt är stort att tänka rätt är större.

Landstinget tog miljöprogrammet efter tre timmars debatt
Sveriges klimatmål som vi lyfter fram i Durban är 40 procents minskning av växthusgaser till 2020. Landstingets mål är sedan beslutet om miljöprogrammet i går 75 procent till samma år. Landstinget går alltså mycket längre i sina krav än staten. Redan 2016 ska utsläppen vara 30 procent lägre än 2011.
Målen ska vara tydliga och mätbara och integrerade i varje sjukhus och i varje buss. I maten och i byggnaderna. En stor seger för centern som fått med hela Alliansen och i går också i allt väsentligt socialdemokraterna och vänstern. Mp hade högre procentsatser på allt men också lägre realism och trovärdighet.

Nu ska jag förbereda lite frågor inför KOMPASS styrelsemöte nästa vecka.

Inga kommentarer: