torsdag 1 december 2011

Börsen går upp när bankerna får nya pengar- men eurokrisen förvärras
Människorna ser att bördorna i eurokrisens spår fördelas orättvist. Det ser man i London, i Rom och i Aten. I kväll håller Nicolas Sarkozy ett stort tal om Europa i Toulon. Det är Frankrike och Tyskland som styr EU. Det är Tyskland som tagit kommandot och ställt kraven på medlemsländerna. Tysklands makt ökar. Nästa år fördubblas Tysklands röstsstyrka i rådet enligt Lissabonfördraget. Ett Europa med Tyskland som dominerar. Har vi sett det förut....?

Lena Ek var klart bäst -Åsa Romsson verkade pressad
Såg TV4 debatten i God Morgon Sverige om Klimatkonferensen i Durban. Jag har också tidigare debatter i minnet där Åsa Romsson varit mycket bra. Nu var Lena Ek den klart bäste. Klimatmålen för regeringen är minskning av växthusgaser med 40% till 2020, fossilfri bilflotta 2030 och ett klimatneutralt Sverige 2050. Det går alltid att sätta högre procenttal men det är handling som räknas.
Tycker att kopplingen i Durban att Sverige har höga klimatmål och en god ekonomi som kan satsa pågrön tillväxt är lysande. Och att vi då kan driva på som "medlare" som Lena Ek sa. Mer sådant.

Du ska ha rätt till ambulans - punkt slut
Om en person ringer till SOS Alarm och ber om en ambulans ska den komma. Om en person ringer flera gånger och ber på sina bara knän att få en ambulans borde den redan vara på väg. Visst kan misstag göras. Men vad är en ambulans för mycket mot ett liv?
Nej, tingsrättens dom håller inte. Att fria för att han hade dött ändå är INGET argument. Det är bara en usel juridisk klyscha, och det vet domarna ingenting om..."sannolikt" inte överlevt i alla fall. Hör vad hemskt det låter. Överklaga och tänk om.

Nu är jag på väg till Skärgårdsråd där säkert skärgårdstrafiken kommer att diskuteras.

Inga kommentarer: