torsdag 15 december 2011

EU:s rovfiske stoppat utanför Marocko
Heder åt EU-parlamentet som nu stoppat rovfisket utanför det ockuperade Västsaharas kuster. Det är naturligtvis helt fel att EU ska betala för att få rovfiska från av Marocko ockuperade områden. Heder åt Isabella Lövin (mp) som drivit frågan.

Bra Lena Ek med krav på bättre insamling av lågenergilampor
Ett utmärkt initiativ och ett bra förslag. Det är producenterna och återvinningsindustrin som ska se till att lamporna samlas in på rätt sätt och återvinns. Inom tre månade vill hon ha besked på insamlingsmetoder. Jag ställde frågan i går i kf till vårt ansvariga miljökommunalråd Malin Åberg Aas. Hon tar nu också tag i frågan med hemsidesinfo mm från kommunen.

Bra regeringsinitiativ för att stoppa bidragsfusket
Är det något många svenskar kraftigt reagerar mot så är det fusk och bedrägerier med skattepengar. Varför ska jag göra exakt rätt om....?  Nu föreslår regeringen att försäkringskassan ska förenkla reglerna inom socialförsäkringarna och samtidigt minska fusket. Rätt. Vinner både respekt och röster...

Bra C-förslag om felaktiga placeringar i särskolan
Att få en bokstavskombination som ADHD stämplad i pannan sätter spår hela livet. De barn som felaktivt placerats i särskolan ska nu få upprättelse. Skräddarsydda utbildningar och studiebidrag för att läsa igen vad som förlorats. Bra Per Lodenius.

Och två bra beslut i Värmdö kommunfullmäktige om översiktsplan och Fabriken.
En översiktsplan som grundar sig på Framtids- och klimatberedningens förslag om tydliga miljö-, energi och klimatkrav i planeringen. Bygg i centrumområdena, bevara natur och grönområden, Ett i stort sett enigt fullmäktige. Heder år förvaltningen med Lars Fladvad i spetsen.Vi får ett Värmdö för värmdöborna, med allsidiga lokalsamhällen med bostäder, arbetsplatser, kultur och fritid....någon som minns...?
Och vi har fått ett beslut om exploateringsavtal och detaljplan för fabriksområdet i Gustavsbergs hamn - också i stort sett enhälligt. Bruk, historia, kultur och framtid.

För övrigt ska jag nu in till landstinget och sedan ha styrelsemöte med KOMPASS. Vi ska ha fram en pilotbara. Spårbilen kommer.

 

Inga kommentarer: