onsdag 14 december 2011

FN och EU måste ta hårdare tag mot Syrien
Assad-regimen har bara de senaste  månaderna dödat 5000 av sina egna medborgare på gator och torg. Det handlar om brott mot mänskligheten. Assad ska ställas inför internationella brottmålsdomstolen i Haag. Varför så "lösa skott" mot Syrien när FN och EU agerade så kraftfullt mot Libyen? Det är något som inte stämmer. Syriens vänner är nu bar Iran, Ryssland och Kina. Länder som själva är rädda för att bli granskade och föremål för uppror. Sverige och Carl Bildt kunde här verkligen göra en insats. Nu... innan fler dödas.

Europakten: Snabba uttalanden från både regeringen och oppositionen tonas ned
Fredrik Reinfeldts snabba uttalande om att Sverige inte ska var med i Europakten har nu övergått i en analys. Självklart skall riksdagen diskutera frågan, men det är bra om statsministern står fast vid sin ståndpunkt. Det är den rätta och naturliga - vi är inte med i euron och 80-90 procent av svenskarna säger nej. Juholts glasklara nej har också modifierats av vännen Östros. Mp, V och Sd kommer att stå kvar vid sina nej. Folkpartiet och Carl B Hamilton är Sveriges EU-kramare.

Översiktsplanen i Värmdö: I kväll beslutar kf om Värmdös framtid. Det blir ett bra beslut
Översiktsplanen bygger på Framtids- och klimatberedningens arbete med Vision Värmdö 2030 som centerpartiet ledde och jag var ordförande i. Det var ett omfattande arbete om klimat, energi, miljö och att bygga ut ett växande Värmdö inifrån och ut. Från centralorterna Gustavsberg, Brunn, Hemmesta, Stavsnäs/Djurö för att rädda skogs- och naturområden och gröna kilar från exploatering. Detta är också huvudbudskapet i Översiktsplanen och alla partier står bakom den. Bravo...

För övrigt ska jag just läsa kf-handlingar till kvällen och förbereda KOMPASS styrelsemöte i morgon.

Inga kommentarer: