måndag 12 mars 2012

Åsa Romson: Säg upp avtalet med Saudiarabien -
Mitt förslag: Regeringen bör ta kontakt med soc.dem
Lyssnade på Åsa Romsson på ekot i morse. Det låter naturligt och enkelt att efter vad som nu kommit fram om "vapenfabriken" säga upp avtalet med Saudiarabien. Det ingicks av socialdemokraterna 2005, förlängdes av Alliansregeringen 2010 och skall förlängas igen 2015 med sex månaders uppsägningstid. Folkpartiets Allan Widman i försvarsutskottet anser att det som nu kommit fram gör avtalet omöjligt att fullfölja och att avtalet inte ska förlängas när avtalstiden går ut 2014.

Ett litet förslag.
Eftersom det var soc.dem som ingick avtalet 2005 och Alliansregeringen som förlängde det 2010 och det handlar om en utrikes- och försvarspolitisk fråga är det väl naturligt att regerigen tar kontakt med ( s ) och finner en modell för att avbryta avtalet, utan att det skadar Sverige som ett land som håller ingångna avtal och utan att det skadar annan export och import med Saudiarabien. Något centern kunde föreslå kanske.....?

Stoppa den organiserade brottsligheten
Det är otroligt att vi inte kommit längre i EUropa och världen med den organiserade brottsligheten som sägs omsätta  2-3000 miljarder varje år, bara knarkhandeln 2200 miljarder www.dn.se/debatt.
Minns hur vi nyvalda EU-parlamentariker satt tillsammans med vår lika nyvalda EU-kommissionär Anita Gradin( s ) och diskuterade gemensamma förslag för 16-17 år sedan. Det kom förslag då, det har kommit nya förslag och det kom ännu nyare förslag i dag från EU-kommissionär Cecilia Malmström om frysning av tillgångar, konfiskation och förbud att skriva över tillgångar. Räcker det denna gång. Jag tvivlar, jag tvivlar....Det är mycket pengar som i stället borde gå till välfärden.

För övrigt ska jag nu in till styrelsemöte med KOMPASS i gaml stan. En pilotbana  för spårbilari Uppsala närmar sig och jag hoppas att Annie Lööf  som näringsminister inser vilken möjlighet det ger till export av svensk miljöteknik....Det skadar inte att säga något redan. Jag och nätverket KOMPASS hjälper gärna till.

Inga kommentarer: