torsdag 22 mars 2012

Terrordådet i Toulouse- det påverkar valet med ökad främlingshat
Det går inte att komma ifrån att det blir så. Marine Le Pen och yttersta högern vinner framgångar i nya folkgrupper och förstår att utnyttja detta politiskt med "hotet från islamismen". Sarkozy har redan vänt sig högerut och vinner naturligtvis röster på sin nya landsfadersroll Förlorare är vänstern och Francois Hollande och många vanliga männskor som blir oroliga. Terrordådet med dödade barn är tragiskt nog och än mer tragiskt att det utnyttjas politiskt.

Lundin Petgroleum
bör utreda sig själv med en fristående utredare utan koppling till vare sig bolaget eller någon intresseorganisation. Gör det nu.

C-förslaget: Sänkta ingångslöner - måste ställas mot fortsatt arbetslöshet
Det är inget man applåderar när man hör det. Vem vill ha sänkt lön? Nu har jag bara lyssnat på ekot men det ser ut att handla om hela arbetsmarknaden och inte bara ungdomar. Jag har två svar:
1. Vad är alternativet? 2. Är inte alla goda förslag värda att prövas för att minska arbetslösheten?

Bra krav från Lena Ek mot kärnkraftsbolagen om att öka säkerheten
Ett alldeles utmärkt "hot" från Lena Ek mot kärnkrafatsbolagen. Om inte säkerheten kan garanteras kan tillstånden för driften dras in. "Jag blir irriterad", säger Lena. Vem blir inte det? Hela svenska folket står bakom.

För övrigt sänder jag nu in Vämdöcenterns öppna brev till  partierna i Värmdö om en samlad aktion för Nej till  broavgifter över Skurubron. NVP får brevet nu. 

Inga kommentarer: