lördag 31 mars 2012

Franska presidentvalet: Sarkozy spärrar in "misstänkta terrorister" för att vinna högerflygeln
President Sarkozy tar nu till krafttag mot "misstänkta terrorister" i Frankrike. Att det är han som driver på polisen är det nog ingen som betvivlar. Motkandidaten Francois Hollande säger att han ska tillsätta en parlamentarisk utredning efter valet...! för att granska misstanken om "politisk styrning" av polisen. Lite underligt att Sarkozy kan byta åsikter eller prioritera valet allt efter vad som händer i Frankrike, Men det är just Frankrike...inte Sverige..

Eurokrisen fortsätter med 1000 miljarder mot nya kriser
Räddningsfonderna ska slås ihop och uppgå till 1000 miljarder. När inte tusen  miljarder euro blev verklighet räknade man om från euro till dollar och vips då var man upp i 1000 miljarder. Är det någon som är imponerad? Hur länge ska teatern hålla på...?

Stefan Löfven:Ju mindre han säger ju mer går han fram - ett tag till
Så ser det ut nu. S har ökat från 23,7 till 35,6 på två månader. Det är nog opinionsrekord. Och det är tystnaden som skapat framgången - eller försiktigheten, återhållsamheten, inga återregleringar, inga stora förändringar. Det går ett tag till men det kommer en dag när förslagen måste konkretiseras. Det kommer en dag när S, V, Mp måste säga något om valsamarbete - eller inte. Det kommer en dag när både journalisterna och väljarna ställer frågor....

Värmdöcentern samlar sig till idédiskussion om framtiden
Det är roligt med idédebatt och diskussion om lite mer långsiktiga frågor. Det är precis vad vi ska ägna oss åt i dag i Värmdöcentern. Efter båtresan med en hel trave av uppslag och tankar ska nu dessa samlas ihop. Vi vet redan huvudtemat. Vi ska bo bra, arbeta, försörja oss, ha en bra skola, trafik och en rik fritid - men vi ska inte bygga sönder Värmdö.

Så kommer Emma, Hanna och Sara snart och jag som just ska ge mig iväg och diskutera Värmdös framtid. Jag får nog komma hem lite emellan passen...

Inga kommentarer: