fredag 9 mars 2012

Från Lofsdalen igen, vid åttatiden på morgonen. Sonja och Stoffe sover. Jag ser ut genom fönstret med nysnö och 9 grader kallt och lite blåst.

Guldregnet över bankerna - provocerande
Varför är Anders Bort tyst nu? Höga bolåneräntor är provocerande med stora bankmarginaler men höga löner och bonusar är minst lika utmanande. De fyra storbankerna Swedbank, Handelsbanken, Nordea och SEB har vd:ar med löner mellan 7 och 11 miljoner samt förmåner mellan 150 000 till 5,4 miljoner. Det finns ingen människa i världen som kan arbeta så mycket att sådana löner och ersättningvar kan motiveras.

Hur var det i republikanska primärvalet?
Var det inte någon som föreslog en skatt på 75 procent för riktigt höga löner över någon summa jag inte riktigt minns....Någon som nappar?

Internationella kvinnodagen: Fler kvinnor i bolagsstyrelser inte enda vägen till jämställdhet
Ibland låter det nästan så i jämställdhetsdebatten. Det måste vara vardagen som är styrande, med hemarbete, jobb och löner, förskola och skola, makt och inflytande i samhället. Det är frågor om livsbalans som i första hand avgör om vi går mot ett jämställt samhälle. Där kan vi som förtroendevalda göra mycket mer. Kvotering och bolagsstyrelser i all ära men vardagen är viktigare för 98 procent.

För övrigt åkte jag Östanspåret i går 8 km förutom backen och det blir något liknande i dag innan jag åker hemåt Värmdö på eftermiddagen för budgetmöte med landstingsgruppen i morgon.

Inga kommentarer: