fredag 30 mars 2012

Tolgfors avgång ökar trycket på Reinfeldt
Nu är Sten Tolgfors borta från uppgiften som försvarsminister. Det betyder att varje gång det kommer något nytt om Saudiaffären, och det kommer det att göra, så blir det Reienfeldt direkt som får svara
R. kommer också att kallas till KU, säger en tydlig KU-ordförande Peter Eriksson. Vad kände R till? Har några direkttiv gått ut direkt från R och regeringen? Mumma för oppositionen.

Regeringen måste återvinna förtroendet
Tillsätt en oberoende granskning. Öppna upp för tydligare demokratikrav för framtiden och mer öppenhet.Sätt press på oppositionen. Regeringen tappar stöd varje minut...

Bra C-förslag om biogas
Centerns förslag, genom Miljötalespersonen Roger Tiefensee, om fortsatt skatterabatt för biogas i tjänstebilar är bra. Rabatten bör ha samma "mandatperiod" som de flesta tjänstebilsavtal, dvs tre år.

Vad tycker vi om Stockholms tillväxt? Är vi bara glada..?
Lite av den frågan diskuterades på ett seminarium på Hilton Slussen i går arrangerat av landstinget och kommuner och län i Mälardalen. Stockholm beräknas växa med 21.000-28.000 personer per år, eller ett Malmö på tio år. År 2050 är vi mellan 600.000 och 1.200.000 fler...eller 3.2 miljoner totalt. 200 kommuner minskar i befolkning i Sverige. Om vi vill ha denna utveckling..om... måste vi bygga bostäder, förnya infrastrukturen, möta trängsel och miljöproblemen. Var tog regionalpolitiken, decentraliseringen och lokalsamhället vägen....? Någon?

För övrigt lyckades jag klara hagelskuren riktigt bra...

Inga kommentarer: