måndag 19 mars 2012

Bra inlägg om fisket Eskil
Vi måste komma bort från det enorma resursslöseriet där massor med fisk kastas överbord för att den inte är av rätt storlek, rätt sort eller saknar något annat av människan skapat krav. EU:s fiskeflotta har också en överkapacitet som måste minska. Krav på mänskliga rättigheter, hållbarhet, utvärderingar och öppenhet ska också gälla för EU:s fiske och fiskeavtal. I dag antas riktlinjerna. Jag hoppas att Eskil har rätt.

Mer samarbete SVT/SR och kommersiella kanaler är ok - men ingen utförsäljning
Två journalister Lars Nord och Marie Grusell skriver i dag på DN Debatt www.dn.se/debatt att det  behövs mer samarbete för att stärka "kvalitetsjournalistiken". Helt ok. Men tala om vad det är. Public service behövs och ska vara kvar. Vi vill inte ha reklam i alla kanaler.

Höj skatten till 75 procent på löner över 10 miljoner
Det är mycket provocerande att se börsbolagens direktörers årsinkomster på från 22 till 69 miljoner kronor med pension vid 60. Detta när vi pratar om att sänka löner för att få ett arbete och jobba till 75.
I det amerikanska primärvalet har diskuterats 75 procents skatt på löner över 10 miljoner. Vilket parti vågar föreslå detta i Sverige.

För övrigt ska jag nu till kommunen och gå en kurs tillsammans med alla andra kf-ledamöter hur man använder ipad, nu när våra tjocka brevhandlingar kommer att skickas ut digitalt.

Inga kommentarer: