lördag 24 mars 2012

Bra med hårda tag mot Lukasjenko
Vitrysslands förföljelse av oliktänkande och oppositionen är ovärdigt en modern stat. Valen har kritiserats som odemokratiska och regimmotståndare har fängslats. Tusentals har gripits av politiska skäl på fredliga demonstrationer.
EU:sanktioner mot Vitryssland är rätt väg att reagera och agera. Ett hundratal vitryssar som stöder regimen liksom flera företag får inte resa in i EU.
Nu hämnas Lukasjenko med samma mynt. Hans motståndare får inte lämna landet. Oj. L blir allt mer beroende av Ryssland och kritiken kommer att växa.

Distriktsstämma med länscentern i dag
I dag är det årsstämma med länscentern på riksdagen. Vi har två motioner från Värmdöcentern. Den ena handlar om livsbalans. Du ska ha rätt att arbeta så mycket och så lite som du vill under livscykeln och vi ska anpassa vår lagstiftning efter denna livsbalans. När du studerat färdigt vill du arbeta mycket , när du får barn vill du vara hemma mera, sedan mer jobb igen och sedan frihet att trappa av eller jobba på så mycket du känner för. Livsbalans.

Nej till broavgifter på Skurubron
är vår andra motion. Det är ointe bara en fråga för Nacka och Värmdö utan en principiell fråga. Värmdöbor har bara en väg in till Stockholm. Ska vi betala både broavgifter och trängselavgifter. Svar Nej. Staten ska stå för stora väg och brokostnader,

För övrigt cyklar jag  nu iväg till Hemmesta vägskäl och tar bussen in till årsstämman. God morgon.

Inga kommentarer: