onsdag 21 mars 2012

Igen katastrof med splittrad center om datalagringsdirektivet - kanske bara bra
Jag ser ingen katastrof i att centerpartiet är splittrat om datalagringsdirektivet som beslutas i dag i riksdagen. Fredrik Federley och Abil Al-Salani kommer att rösta nej, kanske någon fler. Majoriteten i riksdagsgruppen röstar jag. Det finns goda argument för båda ståndpunkterna. Det finns ingen anledning för hård kritik från gruppledaren Anders W Jonsson mot "avvikarna".

 Detta eftersom de inte är några avvikare
utan tvärtom följer centerpartiets stämmobeslut från Åre i somras att säga nej till direktivet. Det är bara bra att detta kommer fram.
Det är barockt att vi är med i en klubb som ger oss böter på 100 000 kronor per dag om vi inte gör som klubbledningen säger...I dag uppgår böterna till 60 miljoner....

Total enighet om T-bana till Nacka i landstinget i går
I går diskuterade vi i landstinget en motion från socialdemokraterna, skriven exakt för ett år sedan, om T-bana till Nacka. Den kom upp till  behandling väldigt lämpligt...ha, några dagar efter det att Alliansmajoriteten med moderaterna i spetsen från landstinget, Stockholms stad, Nacka och Värmdö sagt ja i samma fråga. Samtliga partier också Mp och V är för, tom kraftigt för, men kritiserar processen.

Jag backade upp förslaget
i mitt anförande. Det är bra med spår och mer kollektivtrafik. Direktbussarna från Värmdö kommer att vara kvar och det blir mer plats på motorvägen till Slussen om många åker T-bana in. Bostäder byggs runt banan där spårbilar kan bli matartrafik till T-banestationerna som Sickla med flera. Men det finns många frågor. Kommer T-banan att påverka Slusssen, bussterminalen i Katarinaberget, Skurubron  och broavgifter? Alla partier måste kunna följa frågan i den styrgrupp som nu tillsatts. Men allt tar 10-20 år...

För övrigt ska jag nu in till ett möte med ledningen för Nya Karolinska sjukhuset

Inga kommentarer: