onsdag 21 juni 2017

Ebba Bush Thor går till attack mot Alllianskollegan Annie Lööf om regeringsfrågan, Oväntat olyckligt och oskickligt men Kd:sopinionssiffror får styra.
Så ser det nog ut om man ska tolka verkligheten efter Alliansförhandlingarna om misstroendevotum mot regeringen och deras skattehöjningar. Det handlar om höjd statlig skatt, skärpning av 3:12 regler för fåmansbolag och införande av en flygskatt.

Ebba Bush Thor vill se en gemensam budget i höst och fälla regeringen. Hon anklagar Annie Lööf för att tala osanning om att inte lägga fram en gemensam alliansbudget i höst
Vi är överens om misstroendeförklaring men vi har inte sagt nej till en gemensam budget i höst, säger Bush

Oväntat, olyckligt och oskickligt säger jag från Ebba Bush Thor,
Nej, det är inte bra att skapa konflikt i Alliansen.. Tyvärr är det väl så att de usla opinionssiffrorna för Kd gnager och att Bush måste komma ut och synas mer helt enkelt. Det gynnar bara regeringen och regeringspartierna. En gemensam budget som får stöd av Sd skulle betyda att Alliansen släpper kravet på att inte ta stöd av Sd och då har vi en regeringskris i höst. Regeringen kan då avgå och Alliansen ska styra ett år med stöd av Sd. Ingen bra framtid inför valet den 9 september nästa år.

Inga kommentarer: